ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ EOES ΣΤΟ ΕΚΦΕ ΛΕΣΒΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΦΕ ΛΕΣΒΟΥ

Το Σάββατο 10/12/2022 το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Λέσβου της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Λέσβου διοργάνωσε τον τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό για συμμετοχή μαθητικών ομάδων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES που προκήρυξε η ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. για μαθητές/τριες Α και Β τάξεων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας για το σχολικό έτος 2022-2023. Η ομάδα που προκρίθηκε στην επόμενη φάση είναι η ομάδα του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.

 Η δεύτερη πανελλήνια φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για τις μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. Οι δύο ομάδες που θα πρωτεύσουν βαθμολογικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023 στη Λετονία. Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023 είναι ένας νέος θεσμός που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο 2020.

Ευχαριστούμε τον Δ/ντη Β/θμιας Εκπ/σης Λέσβου κο Θεοφανέλλη για την παρουσία τους στην έναρξη του διαγωνισμού, την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Βορείου Αιγαίου κα Σωτηρίου και  τις εκπαιδευτικούς κα Κακαρίδου Δ/ντρια του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, κα Αξή, κα Βαραγιάννη, κα Σπανέλλη, κα Τσομπανά για την επιστημονική τους βοήθεια σε όλα τα στάδια της οργάνωσης του διαγωνισμού.

Ευχαριστούμε επίσης τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης κο Π. Ζαφειρίου για την οικονομική στήριξη της διοργάνωσης, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών για τα βιβλία που διέθεσε στους μαθητές και την Ένωση Ελλήνων Χημικών παράρτημα Βορείου Αιγαίου για τη βοήθεια που μας παρέχει σε όλους τους διαγωνισμούς.

Πάνω από όλους ευχαριστούμε τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, του ΓΕΛ Άντισσας, του ΓΕΛ Παμφίλων, του ΓΕΛ Πολιχνίτου και του Προτύπου ΓΕΛ Μυτιλήνης που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που τους προετοίμασαν, διαθέτοντας από τον προσωπικό τους χρόνο, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των πειραματικών δραστηριοτήτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας στις οποίες και εξετάστηκαν.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=JPXnKZVRaSQ